Linköping

Abisko

Linköping


"Förskola Abisko är en Reggio Emilia inspirerad förskola"

Jenny Edman

Rektor

Abisko Förskola

Avdelningar:

Nyckelpigan

1-5 åringar.

Telefon

072-4519522

Fjärilen

1-5 åringar.

Telefon

072-4519608

Vill du som vårdnadshavare att ditt barn ska ha en vardag med närvarande pedagoger som ser barnen och där verksamheten utgår från barnen och deras intressen?


Då har du hittat rätt!


Delaktig

 Vi är en förskola med plats för 55 barn och Förskolan är inspirerad av Reggio Emilia och utgår från barnens intressen, att alla barn kan. Barnen är delaktiga i planeringen för verksamheten, vad de vill utforska och får önska material som de vill ha på förskolan. Upptäcka och utforska är det vi står för och alla pedagoger är medforskande. Läroplanen, vår arbetsplan och utbildningsplan ligger till grund för vår utformning av året och vi har så klart Reggio Emilia inspiration i allt vi gör.

Reggio Emilia

Förskolan är inspirerad av Reggio Emilia och därigenom utgår från barnens intressen, att alla barn kan. Miljön är på barnens nivå och även arbetssättet, vi vill erbjuda barnen att vara självständiga och känna trygghet i sitt eget jag.

Trygghet

Tryggheten hos alla barn, vårdnadshavare och pedagoger är väldigt viktigt för oss. Vi vill ha bra samverkan med vårdnadshavare och vi har Tyra appen, där ni har tillgång till alla uppgifter ni behöver se som till exempel era egna barns portfolio, blogg, händelser, info, barn schema, anteckningar mellan er och pedagoger.

Lokal

Integritet

Vi utforskar kring projekt där barnen helt väljer vad de vill utforska kring. Delaktigheten och integriteten hos barnen är stor hos oss och barnen ska ”äga” sin förskola. Vi vuxna har stark tro på barns förmåga och stöttar dom i det hela tiden- ”kan själv”. Vi lyssnar och ta in vad barnen säger, det är viktigt för oss att höra barnens åsikter, frågor och att se varje individs utveckling.

Vi är ute varje dag och har fin miljö omkring oss med både skog, lekparker och andra mysiga platser att gå till.


Traditioner som Lucia, midsommar, halloween och påsk firar vi genom vår fina samverkan med Bantorgets äldreomsorg

Galleri:

Jenny Edman

Rektor, Abisko förskola

Email: jenny.edman@lillaacademia.se

Tel: 070-2160040


Åsa Fredriksson

Address: Business title, Street address, Zip code, CITY

Email: asa.fredriksson@lillaacademia.se

Krister Fredriksson

Verkställande direktör

Email: krister.fredriksson@lillaacademia.se